Heb je voor de E-chopper een rijbewijs nodig?

Je ziet jezelf al helemaal door het landschap toeren op zo’n coole E-chopper. Maar heb je voor een E-chopper eigenlijk een rijbewijs nodig? Het antwoord is ja. Maar niet voor elke E-chopper hoef je een motorrijbewijs (A) of autorijbewijs (B) te hebben. Voor sommige choppers is een bromfietsrijcertificaat (AM) voldoende.

e-chopper & rijbewijs: een heldere uitleg

Welke snelheidsregels gelden er voor rijden op een E-chopper?

De maximale snelheid van je E-chopper is bepalend voor welk rijbewijs je nodig hebt. Is de maximale snelheid van je E-chopper 25 km/u, dan volstaat een bromfietsrijbewijs. Die choppers hebben een blauw kentekenplaatje. Je hoeft dan ook geen helm op. E-choppers die de 45 km/u aantikken, hebben een geel kentekenplaatje. Een helm is hiervoor verplicht.

Waar mag je precies met de E-chopper rijden?

Met de E-chopper met het blauwe kenteken rijd je op het fietspad en gelden dezelfde regels als fietsers. Heeft de E-chopper een geel kenteken, dan gelden dezelfde regels als voor brommers en rijd je niet op het fietspad, tenzij dat fietspad ook is bedoeld voor brommers.

Vanaf welke leeftijd mag je op een E-chopper rijden?

Om op een E-chopper te mogen rijden moet je minimaal 16 jaar zijn. Dit is ook omdat vanaf 16 jaar in principe iedereen (letterlijk) groot genoeg is om de E-chopper veilig te kunnen rijden.

Onze coole E-choppers

Voor de E-choppers van NL Bubbel Voetbal is een brommerrijbewijs voldoende (blauw kenteken). Ze gaan maximaal 25 kilometer per uur en daarmee zijn alle fietspaden voor onze E-choppers toegankelijk. Een helm is niet verplicht, tenzij je in de binnenstad van Utrecht rijdt. Om te zorgen dat je veilig de weg op gaat, vertellen we je natuurlijk precies wat de regels zijn voor je vertrekt.

onze e-chopper aanpak

Professionele begeleiding

Tijdens een korte uitleg maken we je vertrouwd met de E-chopper. We vertellen wat de regels zijn voor de openbare weg en zorgen ervoor dat je veilig de weg op gaat.

Prachtige routes

Ontdek de oude bossen bij Rhijnauwen, verken het prachtige centrum van Utrecht of ga voor een ontspannen cruise langs de Lek. Er is zoveel moois te ontdekken!

Al mogelijk vanaf 2 personen

Of je nu met z’n tweetjes bent, een team van vijf of groep van twaalf, bij ons ben je altijd welkom om te cruisen op een E-chopper.

Duurzaam

Onze stoere E-choppers zijn volledig elektrisch. Heel verantwoord voor het milieu dus. En doordat ze geen geluid maken, kun je nog meer genieten van je omgeving.

Tarieven

E-choppers huren

Haal de E-choppers op in Houten.

Adres: Bergveste 4a, 3992 DE Houten

T/m 12 personen

Zelf E-choppers ophalen en terugbrengen:

35
per persoon
  • Prijzen zijn incl. btw.
  • 2,5 uur cruisen
  • Uren bijboeken mogelijk

Grotere groepen

Zelf E-choppers ophalen en terugbrengen:

Prijs op aanvraag
  • 2,5 uur cruisen
  • Uren bijboeken mogelijk
  • Te combineren met andere activiteiten

Recensies

"Heerlijk en ontspannen Utrecht verkend op de E-choppers. Gaan we zeker vaker doen!"
5/5

Een E-chopper is een geweldig alternatief wanneer lang wandelen en fietsen geen opties zijn. Twijfel je of het iets voor jou is? Bel ons, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Onze E-choppers zijn eenpersoonsmodellen.

De banden onder onze E-choppers zijn dikker dan standaard fietsbanden onder e-bikes. Door het dikkere rubber kunnen ze goed tegen een stootje. Mocht je onverhoopt toch een lekke band krijgen, dan laten we natuurlijk niet aan je lot over! Bel ons, dan helpen we je snel weer op weg.

Een E-chopper kan op alle verharde (fiets)paden rijden, maar is ook geschikt voor offroad gebruik, waaronder onverharde bospaden.

Je kunt bij NL Bubbelvoetbal E-choppers huren vanaf een periode van 2,5 uur. Daarboven kun je extra tijd bijboeken in blokken van 1 uur.

Jazeker! Ga onbezorgd op weg met een van de vele toproutes die we voor je hebben samengesteld. Onze routes leiden je langs de mooiste plekken van de provincie Utrecht. Houd je van (extra) uitdaging? Informeer dan naar onze speciale puzzelroutes!

De E-choppers hebben een actieradius van +/- 50 km. Onze routes zijn hierop aangepast. Vanzelfsprekend worden onze E-Choppers met een volle accu aan je meegegeven.

Jazeker! Wil je er graag een dagvullend programma van maken? Boek dan een van onze andere activiteiten bij, zoals bubbelvoetbal, lasergamen of Archery Tag. Wij maken er een onvergetelijke dag van!

Toch nog vragen? 

Toch nog vragen over de E-chopper? Bel of mail ons. Geen vragen en helemaal klaar voor een coole cruise? Reserveer dan hieronder je E-chopper!

Scroll naar boven